DAGKRANT #7: ❤️

DAGKRANT #7: ❤️

DONDERDAG 16 JUNI

DAGKRANT #7: ❤️

Deze week kregen we op de Lokroepje-whatsapp een bericht van Will. “Voor het eerst in 30 jaar een Oerol zonder mijn lieve zus Marianne. Hoop dat ze vanaf een wolkje meekijkt. ❤️Will.” We vroegen of we haar mochten filmen voor onze videorubriek om over haar zus te horen, en dat mocht. Op de camping van Staatsbosbeheer, waar ze met Marianne altijd kwam, vertelde ze over haar, over hoe fijn ze het hadden. Tussendoor reed ze eventjes snel langs huis om wat drankjes voor ons te halen. Ze hadden geliefd Oerol-oprichter Joop Mulder nog goed gekend.

Oerol is sowieso met liefde doordrenkt. Mensen komen samen om aandachtig te kijken en te lachen of een menselijke piramide te maken, er wordt gedanst en gesjanst, makers stoppen het in hun voorstellingen, kostuums, sets, dansers worden een lichaam, vrijwilligers en het Oerol-team maken het allemaal graag mogelijk.

En omdat alles toch liefde is: bij de Amor Mundi ZOOM-OUT meetings wordt stilgestaan bij de liefde voor de wereld, naar aanleiding van het kunstwerk GAIA van Luke Jerram. Aanmelden kan hier!

Veel liefs, in het bijzonder aan Will.

- de Dagkrant-redactie


 Samen de schouders eronder

Leestijd: 6 minuten

Samen de schouders eronder

Egypte heeft de piramiden van Gizeh, bij het Louvre staat een grote van glas en Oerol heeft de Menselijke piramides voor het klimaat, een voorstelling van Linde Leenhouts. In dit interactieve stuk worden live piramides gebouwd op het strand van West-Terschelling. Het materiaal: menselijke lichamen. De Dagkrant deed mee.

Tekst Henk Bovekerk Beeld Tom van Huisstede

Lees meer

Sociaal geograaf, antropoloog en acrobaat Linde (26) onderzoekt hoe creatieve vormen van communicatie tot een beter gesprek over de klimaatramp kunnen leiden. “Praten over het klimaat verzandt vaak in een monoloog,” legt ze uit aan een groep van zo’n honderd man op het strand bij Noordsvaarder. “Emoties lopen snel hoog op en mensen luisteren zelden naar elkaar.” Daar wil ze verandering in brengen door menselijke piramides te bouwen. Een longshot, zo klinkt het. Zal het haar lukken?

Linde vraagt ons in een kring te gaan staan. Jolanda, die naast me staat, vertelt dat ze vorig jaar gezeild heeft over de Waddenzee. “Zo mooi! Ik dacht: wat kan ik nou doen om al deze natuurpracht te behouden? Toen heb ik mijn huis geïsoleerd.” We doen van alles om de opwarming tegen te gaan, maar is het genoeg? Hoe kunnen we machtige bedrijven die de natuurlijke bronnen van onze planeet plunderen om de winsten van aandeelhouders te vermeerderen een halt toeroepen door een acrobatische teambuilding-oefening?

De eerste stap is een grondige warming-up, want met blessures is het nog lastiger strijden tegen het grootkapitaal. Ter voorbereiding op het bouwen van een geometrische figuur met taps toelopende zijvlakken, eindigend in een punt, zwaaien wij de armen en draaien de heupen. Wat volgt zijn balansoefeningen in tweetallen. Jolanda en ik houden elkaars handen vast en leunen met gestrekte benen achterover. De knieën buigen is een risico voor haar, want door vele bergwandelingen zijn haar gewrichten versleten, maar toch lukt het ons hand in hand door de knieën te gaan.

Het hart klopt sneller, zweetdruppels banen zich een weg door mijn rughaar, kortom, ik ben klaar voor het grotere werk. “Wil je zo liever boven- of onderop?” vraag ik aan Jette, een kleine vrouw van middelbare leeftijd. “Boven, want ik ben maar klein,” antwoordt ze. “Maar niet te hoog!” Bij het horen van de woorden ‘een meter of 5’ zet ze grote ogen op.

We beginnen met bouwen. Drie vrijwilligers nemen op handen en knieën plaats in het zand, als sfinxen. “De hoek tussen rug en bovenbeen moet 90 graden zijn,” zegt Linde, die bij het wetenschappelijke toezicht wordt geassisteerd door haar moeder. “Door het hoofd op te tillen en vooruit te kijken, wordt de rug een mooi plateautje voor de tweede laag.”

Ik bied mij aan als bouwblok voor die tweede laag. Met gestrekte benen buig ik mijn corpus voorover. Ik zet de linkerhand op het schouderblad van Stefan en de rechter op dat van Frans, mannen met baarden die een solide indruk maken. “Je rug is een heel mooi plateautje,” zegt Linde, wat me een warm gevoel geeft vanbinnen, want dit is niet zomaar een compliment, maar een wetenschappelijke observatie.

“Is er een eigenlijk een safeword?”, vraag ik zachtjes aan Stefan en Frans onder mij. “Wat zeggen we als we het niet meer houden?” “Stoppen!” zegt Frans. “Stoppen lijkt me een goed safeword.” Linde voegt toe: ‘Blijven communiceren is sowieso belangrijk.’

“Durf je alle posities uit te proberen?” vraagt Linde even later aan de groep. “Zat je net onder, neem dan ook eens plaats in een hogere laag.” In groepjes van acht oefenen we met het bouwen van drie-lagige mensenstapels. Henk-Jan neemt in ons groepje de coördinerende rol en zet rug en benen van Rita op de onderste laag in een rechte hoek. Als de tweede laag klaarstaat, stap ik op Rita, om de piramide af te toppen. “Ietsje naar voren,” zegt ze, “Ja, daar, dat voelt beter.” We staan, zes man sterk, wankel doch in balans. Een bouwwerk van Oerol-gangers, klaar om de klimaatramp het hoofd te bieden.


De pièce de résistance is een piramide met een cirkelvormige basis van veertien mensen en een hoogte van vier of vijf lagen, wat ik niet heb kunnen vaststellen doordat ik mij in de onderste regionen van het bouwwerk bevond. Omdat ik dagelijks meer dan 20 kilometer heb gefietst, vrees ik voor kramp in mijn bovenbenen, en ik neem me voor om later vandaag op zoek te gaan naar een magnesiumpil, of op z’n minst een extra broodje haring van de viskar in Midsland. En terwijl ik dit denk staat de vijfde, of misschien wel de zesde laag al boven mij, met luid gejuich tot gevolg.

Het slagen van dit haast bovenmenselijke bouwwerk wordt na de voorzichtige afbouw ervan gevierd met high fives en omhelzingen. Hoe groter de piramide, hoe breder de glimlach op de gezichten van de menselijke bouwstenen na afloop. Er heerst een gevoel van overwinning en verbondenheid, en het is gezellig. “Het voelt goed!” zegt Willem, een dertiger met een veelkleurige streepjesblouse. “Het viel me op hoe licht het eigenlijk is als je in de onderste laag zit.” Zijn kompaan Robin vult breed lachend aan: “Het is teambuilding met mensen die je niet kent.” Mensen die elkaar een kwartier geleden nog nooit ontmoet hadden, kloppen nu het zand van elkaars rug.

De laatste figuur is geen piramide maar een cirkel. We staan met veertig man dicht tegen elkaar, buik tegen rug, in een kring. We kennen elkaar, want we hebben samen een piramide van vlees en bloed gebouwd. Langzaam zakt iedereen door de knieën en neemt plaats op de schoot van de medemens achter zich, in mijn geval Monique, een vrouw met een roze T-shirt en een groene korte broek met afbeeldingen van stukken watermeloen erop. Ik ken haar niet, maar ik heb wel bij haar op schoot gezeten, en dat voelde goed.

“Het is makkelijker dan ik dacht, samenwerken,” zegt een man met een pet van de Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade tijdens het groepsgesprek aan het einde. “Maar er is wel duidelijke leiding nodig,” vult een ander hem aan. Ik beeld me in hoe het zou zijn als we vanaf nu als groep samen verder door het leven zouden gaan, om de wereld te verbeteren. Waar gaan we wonen? Hoe verdelen we de taken? Hoe doen we het met geld? “Alle kleine beetjes helpen,” zegt een vrouw. “Of, zoals mijn moeder zei: van druppelen wordt de boks ook nat.” Wat dit precies betekent is onduidelijk, maar het besef dat je samen meer kan dan alleen, wordt breed gedragen in de groep.

Voor elke politieke strijd is draagvlak nodig, en als er iets draagvlak heeft dan is het wel een piramide. Menselijke piramides voor het klimaat is een geslaagd experiment, want na afloop voeren we in een grote kring voor even een serieus gesprek over de toekomst. Het zijn geen monologen, maar we kijken en luisteren naar elkaar. Dit zouden we vaker moeten doen.

Vrijdag en zaterdag kun je Menselijke piramides voor het klimaat zelf ervaren, om 13.00 uur op het strand in West (nummertje 3 op de kaart).

 Liefde tonen met een visje

Leestijd: 3 minuten

Liefde tonen met een visje

Gery Mendes begon met het maken van een voorstelling over het gebrek aan liefde van zijn vader – liefde die hij juist tijdens het maken vond. Als dat geen liefdesverhaal is…


Tekst Veerle Corstens Beeld Nichon Glerum

Lees meer

Een auto op weg naar Frankrijk, ergens in de jaren tien. De 25-jarige Gery heeft nog geen rijbewijs en krijgt van zijn vader rijles op de Franse route terwijl ze een goed gesprek voeren als vrienden. Dit was typisch zo’n herinnering die bij Gery naar boven kwam tijdens het maken van zijn voorstelling Borboletas. Een fijne herinnering, maar wel een die hij vergeten was omdat herinneringen aan een afwezige vader met weinig aandacht en veel ruzie in de weg zaten.

Dat verandert als Gery een voorstelling wil gaan maken over de koloniale oorlog die Portugal uitvocht tegen Angola, en deels gevoerd werd door Kaapverdiaanse mannen, zoals de vader van Gery. Hij onderzocht het leven van zijn vader en herkende eigenlijk veel meer in zijn vader en diens worsteling met het leven. Zijn vurige temperament aan de ene kant, het opzoeken van de stilte in je hoofd als je het niet meer weet aan de andere. Al snel kwamen ook andere goede herinneringen naar boven en bleek zijn voorstelling over vaderliefde te gaan.

“Ik was altijd zo gefixeerd op de afwezigheid van mijn vader, maar toen ik meer ging onderzoeken en meer tijd met hem doorbracht, kwam ik erachter dat mijn vader zijn liefde op een andere manier uit,” vertelt hij. Gery zat afgelopen december tweeënhalve maand bij zijn vader die terug verhuisd is naar zijn geboorte-eiland Ilha de Santiago. Gery nam zang- en danslessen in funaná, batuku, morna en coladeira; allemaal Kaapverdische, Angolese en Portugese dans- en muziekstijlen.

Daarnaast besefte hij dat zijn vader misschien niet letterlijk de woorden ‘ik hou van je’ uitspreekt, maar zijn liefde wel degelijk laat zien. “Als ik bij mijn vader ben, en hij elke dag vraagt hoe laat ik kom lunchen, of als hij speciaal voor mij vis heeft gekocht, dan bedoelt hij daar natuurlijk hetzelfde mee. In mijn omgeving is het volstrekt niet mannelijk om liefde woordelijk te uiten, dus dat ben ik ook niet gewend. Ik wil dat graag doorbreken, daar ben ik inmiddels achter gekomen. Maar dat me dit altijd lukt? Nou nee. Als we een roadtrip maken en aan het einde van de dag, als we lekker zitten te drinken en niksen, zegt dat hij een hele toffe dag gehad heeft, dan praat ik daar snel overheen. Terwijl dat zijn manier is van liefde betuigen en ik even zou moeten zeggen: te gek pa, blij dat ik dit heb mogen doen. Ik ben inmiddels volwassen genoeg om ook mijn aandeel in onze relatie te zien. En het maken van deze voorstelling is mijn manier om ons patroon te doorbreken.”

De geschiedenis herhaalt zich in ‘Uitgesteld geluk’

Toen in de veertiende eeuw de pest door Europa waarde, schreef de Italiaanse dichter Giovanni Boccaccio de Decamerone, een verzameling van honderd verhalen die verteld worden door drie mannen en zeven vrouwen die moeten schuilen voor de pest.

Tekst Aybala Carlak Beeld Mirjan van der Meer

Lees meer
 De geschiedenis herhaalt zich in ‘Uitgesteld geluk’

Een slordige 600 jaar later herhaalt de geschiedenis zich: wederom is er sprake van een (weliswaar iets minder grimmige) besmettelijke ziekte, en ook nu bieden verhalen soelaas. Dankzij Leeuwarden UNESCO City of Literature is er tijdens het Friese festival Arcadia het project Uitgesteld geluk. Honderd dagen lang is er telkens weer een nieuw verhaal te horen op steeds een andere plek in de provincie. In elk verhaal zit iets van hoop en verlangen.

Een van die plekken in Friesland blijkt Terschelling, want op zaterdag 18 juni om 15:30 uur wordt er op de Badweg in Formerum in het Engels voorgelezen door Claudia Woolgar uit Aan de overkant, een verhaal van de Zuid-Afrikaanse schrijven Sindiswa Zulu.

Maar wacht! Er is nog meer. Bijvoorbeeld de Israëlische Etgar Keret. Maar ook verhalen die geschreven werden door onder anderen een Fin, een Rus en een Koreaan. Ook Nederlandse auteurs zijn vertegenwoordigd, met namen als Toine Heijmans, Pete Wu, Rob van Essen en Caja Cazemier. Tot en met 14 augustus kun je in elk geval dagelijks nog je positieve blik op de mensheid bevestigd krijgen, en hopelijk daarna ook nog.

 Kostuums in de kijker

Kostuums in de kijker

Headerfoto: 'Klap' door BOT

Weet je waar een boel liefde en zorg in zit? De kostuums die de spelers van toneel tijdens Oerol dragen. We zagen de prachtigste creaties voorbij komen, en hieronder vind je een paar van onze persoonlijke favorieten, vastgelegd door niemand minder dan onze fotograaf Nichon Glerum.

Foto's door Nichon Glerum

Lees meer

'Grace' door Theater Rast/Ada Ozdogan

'Kaapdiegoeiekoop' door Silbersee / Gouden Haas / Slagwerk Den Haag / Consensus Vocalis

'The world is as you are' door Maas

'Oroonoko' door Orkater / De Nieuwkomers: UMA

'#StayOut' door Plastique Fantastiqu

'Niemand heet Rozenhart' door Veenfabriek

'Acts of Citizenship' door Via Berlin / Berlage Saxaphone Quartet / Universiteit van Amsterdam

 Zorg voor de gasten

Leestijd: 3 minuten

Zorg voor de gasten

In de talkshow De Zon Op met Roziena spreekt Roziena Salihu met artistieke gasten over hun werk, over wat er ‘nieuw is op het eiland, en wellicht zelfs nieuw onder de zon’. Op basis van het thema van de dag en het werk van de gasten geeft Roziena ze iedere keer nog een gedicht mee. Esther Kokmeijer en het publiek kregen op dag twee van het festival zodoende het volgende gedicht te horen:


Gedicht door Roziena Salihu Beeld Bruce Nauman

Lees meer

Zijn we onszelf

Misschien een beetje kwijtgeraakt?

Is er met het verdwijnen van rituelen

Ook een deel van onszelf stukgemaakt

Van wie we ooit echt warenKlinken de klanken van ons oer bestaan

Nog ergens in de verte

Als jij het nog kunt horen

Dan alsjeblieft

Vertel het me

Zodat we met nieuwe ogen kijken kunnen

Met een andere blik het leven bezingen

Door rituelen die we maken

En die al jaren hebben bestaan

Zodat we leren dat alle levens

Altijd al sacred waren

Het is de verantwoordelijkheid we dragen

Naar onszelf en onze aarde

Omdat opnieuw bekijken en verandering

Op dit moment ons redmiddel is

Omdat de waarden waarmee we leven

In rituelen begraven liggen, en die realisatie maakt ons tovenaars

Maakt ons wizards

Als je heel goed kijkt

Dan kun je het zien, dan kun je het horen

Hoe daar aan de horizon

Een dag geboren wordt

Dus als de zon straks weer opkomt

We daarbij stil staat met intentie

Dan pas zien we misschien

Dat het proces van verandering

The deepest meaning of voyaging is.


De Zon Op met Roziena is dagelijks om 11.00 uur ‘s ochtends te zien bij de Luwte. Entree is gratis met je festivalbandje.

 Het Zuidelijk Toneel toont de liefde in al haar hoedanigheden

Leestijd: 4 minuten

Het Zuidelijk Toneel toont de liefde in al haar hoedanigheden

Donderdag 16 juni, zowat de langste dag van het jaar. Het eiland staat in bloei, de klaprozen staan weer diep rood te wiegen in de wind, en ook de Oerolbezoeker voelt de lust weer gonzen. Geen beter moment dan dit voor Rijgen, een wellustig schouwspel over lust en liefde anno 2022.

Tekst Henk Bovekerk Beeld Nichon Glerum

Lees meer

Wat zijn bloemen? Volgens de Franse schrijver Michel Houellebecq zijn bloemen ‘niets anders dan geslachtsorganen, felgekleurde vagina’s die het oppervlak van de aardbol sieren, overgeleverd aan de geilheid van insecten.’ Denk daar maar eens aan als je de bloemenpracht van Terschelling aanschouwt. En wat is kunst anders dan gesublimeerde geslachtsdrift? Oké, kunst is veel meer dan dat, maar vandaag gaat de krant over liefde en lust, en geen voorstelling die daar beter bij past danRijgen van Het Zuidelijk Toneel, een stuk van regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht.

‘Van tinderdate tot uitgeblust stel, de happy single, de incestueuze relatie, webcamgirls, zoöfilie, pedofilie, gewelddadige groepsseks en ten slotte de aseksueel’, zo omschrijven ze de voorstelling zelf op hun website. In een opeenvolging van komische scènes nemen de spelers Louis van der Waal, Ariane van Vliet en Peter Seynaeve je mee langs alle facetten van het hedendaagse liefdesspel. De pers was haast unaniem over dit stuk: vier sterren in de Volkskrant, Trouw en NRC. Maar vorm vooral je eigen mening!

Onze fotograaf Nichon Glerum legde het schouwspel gretig vast. Rijgen is elke avond om 22.15 uur te zien in Formerum Oost, bij nummer 36 op de fietskaart.


 Ringeldingen

Ringeldingen

Emma Ringelding is illustrator en gaat al vaak mee naar Oerol. Ze maakt dan stripjes en tekeningen, kijk maar:

Illustratie Emma Ringelding

Lees meer

Eerste Oerol zonder Mar

Will en haar zus Marianne gingen jarenlang samen naar Oerol tot Marianne vorig jaar overleefd. Jan van Tienen en Jonathan Sipkema spraken Will op de camping waar ze altijd samen kampeerden en spraken haar over de mooie tijd samen.

Video Jonathan Sipkema Interview Jan van Tienen

 Een juttertje met… Oeds en Marije Bijlsma

Een juttertje met… Oeds en Marije Bijlsma

Tijdens Oerol drinken we een vliegensvlug juttertje met leuke mensen die iets doen op het festival. Deze keer beklimmen we het Seinpaalduin met Oeds en Marije Bijlsma, om te proosten en te vieren dat zij elkaar precies 25 jaar geleden ontmoet hebben tijdens Oerol. We spraken het echtpaar over de liefde, maar ook over vriendschap: Oeds is namelijk ook voorzitter van de Vrienden van Oerol.

Tekst en beeld Koen van Bommel

Lees meer

Marije: 25 jaar geleden werd ik gebeld door mijn vriendin Rita, die vroeg: ‘Wil je mee naar Oerol?’ Haar man, theatermaker Rob Heiligers, had een voorstelling gemaakt, Wonderbaar, en Rita wilde daar graag naar gaan kijken. Ik zei: ‘Leuk, maar ik ga niet met jou en Rob in een tentje liggen.’ Toen zei Rita: ‘Ik heb een oud-collega die op Terschelling woont. Zou ik ‘m durven bellen?’ Nou, dat durfde ze.

Oeds: Die oud-collega, dat was ik. Rita belde en vroeg of ze mochten logeren. Ik zei: ‘Je bent hartstikke welkom, maar ik ga geen gastheer spelen, want ik ben erg druk met Oerol. De koelkast is gevuld en de bedden zijn schoon, zoek maar een plekje en doe je ding.’ Toen zei Rita: ‘Mag ik misschien nog een vriendin meenemen?’ Dat mocht van mij, maar ik zei: ‘Alleen als ze leuk is.’

Marije: En wat zei Rita?

Oeds: Dat dat zo was.

Marije: Dat het een hele, hele leuke vriendin was.

Oeds: Samen met Rob Heiligers, die ik toen ook nog niet kende, en met mijn hond zijn we toen de dames op gaan halen bij de boot.

Marije: Ik kwam aan, en er stonden twee mannen me op te wachten. Rob kende ik al, maar naast hem stonden een hele leuke hond en een hele leuke man. Toen dacht ik: shit, ja. Zo is het begonnen. Het ging heel snel allemaal.

Oeds: Het was in een keer raak.

Marije: Onze liefde is net als het theaterstuk van Rob Heiligers. In die voorstelling werkte hij met twee acterurs met een verstandelijke beperking, en in het stuk gingen zij trouwen. Dat wij elkaar daardoor ontmoet hebben, later getrouwd zijn en dat die voorstelling Wonderbaar heette, dat is toch wel heel bijzonder.

Oeds wilde ook nog graag iets vertellen over de Vrienden van Oerol, waar hij al meer dan tien jaar de voorzitter van is. Want als jij ook Vriend van Oerol wordt, dan draag jij eraan bij dat het festival kan blijven bestaan. Ook kom je terecht in een bijzonder grote groep van maar liefst 11.000 Vrienden, die er samen voor zorgen dat er een slordige 300.000 euro beschikbaar is voor zowel makers als het festival zelf. Oeds was erg trots op zijn Vrienden, want ondanks de twee jaren met een ellendige pandemie, zijn er alleen maar Vrienden bijgekomen. Dus we zouden willen zeggen: waar wacht je nog op? Als je benieuwd bent welke voordelen er zijn voor Vrienden van Oerol, dan verwijzen we je graag door naar deze pagina met meer informatie.

Lokroepjes

أعتقد بأني محظوظ لحضور هذا المهرجان .. إنها أيام رائعة بالفعل وتعرفت على الكثير من ثقافة هذا البلد كوني من
القادمين الجدد
الى هولندا
Bassam.S

Vertaling door de Dagkrant: Ik denk dat ik geluk heb dit festival bij te wonen.. Het zijn echt geweldige dagen en ik heb veel van de cultuur van dit land leren kennen als nieuwkomer in Nederland
Bassam.S

Charmante jongeman van 54 jaar met zelfgemaakte sneakers op De Kooi: Oerolachtigemeisjesvrouw gespot op campingveldje op de Kooi. Voor de Pipowagen.

Aan het meisje met lange donkere haren en gehakte laarzen die mijn strooien hoed heeft gevonden in oosterend; ik was er zo zeker van dat mijn hoed in mijn tas zat dat ik de hoed op je rug niet herkende. Hij was van mijn opa, breng je hem terug? Kirsten

Lieve Lilibeth, kom dan maar snel naar Oerol, dan dansen we samen onder de maan. Shooting for the stars! Jouw Rocket man

Lieve slangenplant, wat is jouw honing heerlijk x bij

Welkom op Oerol Dick en Marietje! Mochten jullie je 10-jarig huwelijk uitbundig willen vieren: Onze caravan is een stuk minder gehorig dan de vorige.

Verloren op dinsdag 14 juni kort blauw spijkerjasje
vanaf De Luwte via duinmeertje naar de Betonning.
Graag bellen
06-10695430

Brenda! Veel plezier nog en volgend jaar gaan we weer uiteten. Groetnis, Jan

Na twee jaar stilte nu dan toch de eerste Oerol met zijn vieren. Verwondering, verbazing, dansen, kippenvel, opera op het strand, elke dag opnieuw geboren. Wij ❤️

Een Lokroepje aan twee Udennaren: Kom gauw naar Terschelling, Oerol roept!

Gezellige Miranda en Foppe, doen we volgend jaar weer een drankje bij Club W?

Groetjes Ellen en Janita

Ibraheem Al-Jwmare, so proud of you to work @ Oerol, sorry I did not see you at the festival. Have fun, good luck, and see you soon again in Leeuwarden! Your contactperson, Ingeborg :-)

Een Oerol upgrade! In plaats van jaren achtereen met een vriendin in een te kleine hotelkamer (ook al leuk!) nu met mijn állerleukste verkering in een heus huisje! Mooier gaat het niet worden. Love you Tanja! Kus van Linda.

Lieve nieuwe Oerol vrienden, bedankt voor deze geweldige Oerol ervaring. Wat heb ik van jullie genoten. En ook bedankt voor het lokroepje en alle complimenten. Dat doet een mens goed! Tot volgend jaar. Groetjes Appie

Ik weet dat je onderweg bent👣 "ald strunner" wil graag verstoppertje met je spelen grt je hannekammetje🇲🇺

Lieve woningstoffeerders uit Deventer op camping Cupido. Bedankt voor het telkens weer opladen van mijn accu. Zowel geestelijk als fysiek!

Babke wat fijn dat je er dit jaar bij bent. Samen dansen bij club W en kou lijden in de tent. Echt oerol. Kus mama

Lieve pap en mam, bedankt voor de geweldige dagen op oerol!! Liggen in een patatbakje was een belevenis 😊😘Liefs, Marieke

Lieve oerolgangers! Ik wilde even een heerlijk eettentje met jullie delen, de patatelier Prell bij Midsland noord. Een echte aanrader!! veel plezier vandaag allemaal. Groetjes Anja

Maberico zwerft komend weekend over het eiland voor heerlijk Rock ‘ Thrill 🔥❤️🔥 zo houden we jullie lekker warm 🔥XXX

Als een engel in de nacht daalde jij neer, cape prachtige witte met zwarte patronen, een agnetha achtige verschijning met vuurrode ondergrond op de dansvloer van de betonning, op de dag des heren, jij vereeuwigde de swingende kudde, geen woord gewisseld maar voortdurend in m'n gedachte. Volgt een nieuwe ontmoeting?

Lieve kapitein Gerrit wij zien jou morgen op de boot. Wij gaan het eiland weer onveilig maken.

Dikke kus van Marjo en Corina

22 jr getrouwd onze honeymoon weer gevierd op Oerol. Dit jaar weer back to basic in ons kleine tentje. ⛺️Wat hebben we gedanst in Club W💃🕺

Alleen Joop missen we op ons feestje.

Roel en Klaziena

Lief lekker Moffie, gratuliere! Het is een feestje met jou. Liefs van je Koekenbakker

Wie heeft de Birkenstock van deze Assepoester gevonden? Gister vroeg huiswaarts gefietst via het Groene Strand naar west en hij is ergens van de koets gevallen. Maat 37, bruin, rechts. 0642950855.

Lieve Ratelaars, gaan we volgend jaar weer samen aan de (Oe)rol? Leve ons fonds, tot in 2023…

Verloren 14 juni op strand bij West aan zee paal 8 Zwart fleece windjack human nature maat XL. 0646344504

Lieve 🍬,

8️⃣ jaar sinds Oerols emballage karretje ben jij nog steeds m’n favoriete 🍭🍫! Ik hou van jou!! ❤️

Ga toch genieten ! Groetjes van de Koreaanse lepel vrouw. Hapje jam toe ,niks mis mee🤗

de lokroep werd een lokriep
als je 25 jaar moet wachten
kunnen 2 er ook wel bij
de zon verdrijft de zomergriep
corona nur nog in gedachten
nu gaan we samen met mij
een weekend samen hieperdepiep
vrienden, lange dagen, korte nachten
felicidad M&J, o wat zijn we ook heden blij

Lieve Steef, wat kijk ik er naar uit om jou te laten genieten van jouw eerste Oerol. Lief jou,Maria❤️

Dit is een Lokroepje voor een hele leuke , lieve , spontane gekke vrouw. Een heerlijk mens . Sinds zondagavond mijn echtgenote geworden. Waar zit en ben je ? Tineke Kool. Sorry. Tineke Jansie Kool 😃

Hoop Doet Leven, en leven doet hoop! Want de mantel der liefde, is niet te koop!

Pe pe pe pe pe pe pe!

Zijn er andere vrienden van Bill W op Oerol? Zin in een ontmoeting? Text/bel/app Linda 0644128824

Lieve Nachtzuster, ben jij er ook???? Dan wil ik graag weer in contact met je komen het is alweer een paar jaartjes terug maar wat een leuke tijd was dat. Groetjes van jou Wolf

Marjolijn en Monique, laten we rode wijn drinken! 06-48732230

Hey, grijze heer en dame met blonde lokken, wij zagen jullie in de bus vanuit onze bus. We zwaaiden naar elkaar. Dat smaakte naar meer!

Potlood v. en vriendin van p, wat waren we een lekker kwartet. Veel liefs van mauwlo en squashboy.

Lieve vlinder uit Utrecht negen jaar geleden op Oerol je voor het eerst gekust, nu samenweer heerlijk Oerol vieren,je kabouter

Lieve Maastrichtse moeder van me. Weer een Oerol samen beleefd. Fijn dat jullie altijd een lampje laten branden wanneer ik snachts thuis kom! Liefs jullie Friese dochter.

De lokroepjes zijn nu ook op het vasteland te lezen beste opwindend volgende jaar maar weer in het echt 🍺☕🌄 groetjes aan alle mooie oerol vrouwen groetjes E

Eerst Oerol bezoeken,dan pas sterven.Bijna 70 jaar en nu bezoek ik Oerol the first time

Ik zoek die leuke ,eeuwig jonge en stoere vrouw ,die houdt van schepen en water ,om bij mij aan boord te komen voor de tijd van haar leven... mail me op peteranimo2@yahoo.ca

Leuke, gezellige en lieve vrouw gezocht voor mijn vader (69). Dit jaar zitten wij samen op Oerol, maar ik gun het hem zo om volgend jaar met zijn nieuwe liefde naar Oerol te gaan. Mijn vader zal je op handen dragen. Hij wandelt graag en is een groot muziek- en kunstliefhebber. En hij kan ook nog eens ontzettend lekker koken. De ideale man toch, dames?

Lieve yoga-jet, samen met je mooie dochter op  je 60ste verjaardag een feestje op Oerol. Wat ben je toch een leukerd, fijn dat je erbij bent. Kus van je basiskamp

↑ Inhoudsopgave