DAGKRANT #4: DE ONVERMIJDELIJKE VOORTZETTING

DAGKRANT #4: DE ONVERMIJDELIJKE VOORTZETTING

MAANDAG 14 JUNI

De onvermijdelijke voortzetting

Gisteravond gebeurde er iets moois. Robin Block en Sven Hamerpagt van Project Wildeman presenteerden de enige doorloop van hun voorstelling Manual for the Displaced in een duinpan in de buurt van strandpaviljoen de Branding. Goed, het was een onderzoek en geen officiële voorstelling vanwege de coronamaatregelen die helaas nog steeds gelden, maar de makers hadden er wel lang voor lopen bikkelen op een plek die ze de poffertjespan noemden, omdat het er zo heet werd. Het publiek bestond ondanks dat harde werk uit slechts twaalf mensen, allemaal aan Oerol gelieerd. Artistiek leider Kees Lesuis, programmeur Ira Judkovskaja, maker en presentator Paulien Cornelisse.

Met rust en aandacht volgden we Robins vertellingen, over de klanken van Svens muziek en soundscapes. En toen, middenin een intens gedicht van Robin over afkomst, familie, ontheemdheid (meer over Project Wildeman in Dagkrant #1), vielen de muziek en versterking stil. Het aggregaat was uitgevallen.

Het was half acht, de zon scheen al wat barmhartiger, en met dit beperkte gezelschap zaten we in rust en kalmte te wachten tot de stroom weder zou keren. Bovenop het duin waren zeer clandestien drie mensen verdekt achter helmgras aan het meeturen. Torretjes liepen over het zand. Robin zat in kleermakerszit met ons te wachten. Een meeuw vloog over.

En na een minuut of twintig van volstrekte rust kwam de presentatie weer tot leven. Na de afgelopen winter leek het soms of het nooit meer over zou gaan, en of sommige dingen nooit meer zouden gaan gebeuren. Maar met het zien van de toewijding van zowel de mensen die maken Oerol als de makers die hun hart en ziel leggen in projecten waar jaren van hun leven, liefde en bloed in zitten, ontstond een sterke indruk dat de belangrijkste zaken zich onvermijdelijk voortzetten.


Maandag 14 juni 2021

Programma vandaag

10:15-10:17

2 min

Vangst van de dag

Mara vertelt je in 2 minuten wat je niet mag missen op Het Imaginaire Eiland.

09:00-14:00

300 min

Radio Oerol met Gian van Grunsven

Word wakker op de golven van Radio Oerol! Beleef het Festival via gesprekken met artiesten, medewerkers en eilanders, dagelijks van 9.00-14.00 uur.

12:00-13:00

60 min

Het Geluid Vaart (Aflevering 3) - PolakVanBekkum

Podcast van de daverende stilte van Terschelling, een luisterervaring. Even realistisch als imaginair.

15:00-15:30

30 min

Vriendenactie: Voorgesprek - Nineties Productions

Speciaal voor de Vrienden van Oerol organiseert Nineties Productions een voorgesprek op de voorstelling Untitled_2021. Schrijver Hannah van Wieringen vertelt je over de voorstelling vanuit hun eigen digitale werkomgeving. Wil je het meeste halen uit dit voorgesprek? Boek dan ook je ticket voor de voorstelling Untitled_2021, te zien van 15 t/m 18 en op 20 juni op Het Imaginaire Eiland.

19:25-19:50

25 min

Opium op Oerol

Tijdens Opium op Oerol van AVROTROS ontvangt Cornald Maas iedere dag een bekende schrijver op Terschelling. Met Connie Palmen, Saskia Noort, Mano Bouzamour, Arthur Japin en Hanna Bervoets.

20:00-21:00

60 min

Talks - Vurige Gesprekken met Mara van Nes

Rond het vuur gaat Mara van Nes in gesprek met verschillende artiesten over wat hen beweegt, waar ze vurig gepassioneerd over zijn of juist heel stil van worden.

21:00-22:15

75 min

Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) - Kompagnie Kistemaker

Karlijn Kistemaker begint aan de voltooiing van haar reis door het boek Honderd jaar eenzaamheid in een long take (in een shot opgenomen).

21:00-22:20

80 min

Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) (met audiodescriptie) - Kompagnie Kistemaker

09:00-14:00

300 min

Wakker worden op de golven van Radio Oerol

Open je zintuigen en tune in op Radio Oerol in de morgen: maandagmorgenmuziek, momenten van meditatie en het dagelijkse ochtendverhaal om 09:45uur, vandaag van de Amerikaanse storyteller en comedian Lara Ricote.

10:00-11:00

60 min

Goedemorgen Oerol!

Adem het eiland in: Gian praat met theatermaker Gienke Deuten over hoe zij in relatietherapie ging met de natuur en de pijn die nieuw bewustzijn kost, voorafgaand aan de nieuwe podcast De Groene Kliniek en in aanloop van de voorstelling MensBoomDier.

11:00-12:00

60 min

De Groene Kliniek – podcast première

Gienke Deuten van de Gouden Haas laat zich voor deze driedelige podcastserie opnemen in het zelf in het leven geroepen denkbeeldige rustoord De Groene Kliniek, waar ruimte is voor de gevoelens van ecologische rouw die met klimaatverandering gepaard kunnen gaan.

12:00-12:30

30 min

Tussendoor luisteren we naar de ultieme eilandmuziek van Oerol makers, jouw lekkerste verzoeknummers en (onverwachte) live optredens!

12:30-13:30

60 min

LUNCH LAB – de proloog

Bij LUNCH LAB gaan Mara van Nes (Talks – Vurige Gesprekken) en Gian van Grunsven op onderzoek met makers van Oerol Lab naar hoe zij ons met andere ogen naar het eiland doen kijken. Dit lunch-uur bereiden zij zich voor. Denk je mee?

13:30-14:00

30 min

De dag in

Een vooruitblik op de imaginaire festivalavond, natuurinspiratie van Bosbeweging en nog tijd voor dat ene verzoeknummer, en dan: de dag in op de echo van Radio Oerol!

Leestijd: 2 minuten

Stel, je bent overleden

We hebben zelfmedelijden als een dierbare overlijdt, maar hoe moet het wel niet voelen voor hem of haar? BERG&BOS denken er (opnieuw) over na.

Stel, je bent overleden, te vroeg voor je gevoel. Er zijn nog dingen die je had willen afmaken, je had nog nieuwe dromen om na te jagen, misschien kinderen die je had zien willen opgroeien en iets van hún leven zien maken.

Intussen leven je dierbaren voort. Je vrienden maken nieuwe vrienden, jouw laatste geliefde heeft een nieuwe geliefde, je aardige buurman blijkt je wel heel snel vergeten te zijn. Zou je nog bij ze willen hangen? En wat betekent het voor alle levens als jij weer tot leven komt?

Tekst: Aybala Carlak, Fotografie: Nichon Glerum

Lees meer
 Stel, je bent overleden

Tien jaar geleden werd BERG&BOS op Oerol opgericht door Joop Mulder en Kees Lesuis. Eerste productie als groepje ging over de fictieve en 19-jarige Jesse, die op dat moment tien jaar dood was. Op een magische manier ontwaakte hij uit deze dood en blikte hij met zijn oude vriendengroep terug op de jaren dat hij (eerder) leefde.

Nu borduurt BERG&BOS voort op het verhaal, in de vorm van de vijfdelige audioserie Ik ben er ook nog. De invalshoek is bijzonder: het is nóg weer eens tien jaar geleden dat Jesse overleed, bovendien wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de overledene.

“Het gaat over hoe alle levens van Jesse's vrienden verder zijn gegaan, behalve dat van Jesse zelf. Hoe er intussen andere patronen zijn ontstaan in hun levens, alsof ze niet meer de groep zijn die ze ooit waren. Het is voor ons een belangrijke voorstelling, omdat het een vervolg is op onze eerste productie als groep ooit. Ik ben er ook nog vertelt hoe wij destijds terugkeken op onze jeugd. Het leek ons mooi om nu hetzelfde te doen, er is immers nu nog meer veranderd”, vertelt de schrijver Rik van den Bos, die samen met Maurits van den Berg het concept bedacht.

“Hoe zouden de vrienden zich nu alles herinneren? Is dat anders geworden dan tien jaar eerder, en van elkaar?” Zijn vragen die centraal staan. “Eigenlijk is het best wreed, het idee dat iemand nog toekijkt vanuit de hemel.” Rik van den Bos noemt het “oefenen in verdwijnen”, een gevoel over de overledene van zowel de nabestaanden, als in dit geval ook van de overledene zelf. Jesse probeert het hard, te zien aan de gesleten, belopen wegen ergens op Terschelling, waar BERG&BOS werken aan de serie.

Afgelopen jaar overleed Oerol-oprichter Joop Mulder, de man die deze groep zo geholpen had aan het begin van hun carrière. Ze brengen daarom ook een ode aan hem met een nummer in Ik ben er ook nog. En zo is de cirkel rond.


Het vijfdelige hoorspel Ik ben er ook nog is vanaf woensdag 16 juni te beluisteren op Het Imaginaire Eiland. Iedere dag word er om 15:30 uur een nieuwe aflevering gepubliceerd.


 Vergeet niet een van de mooiste wandelingen van je leven te maken

Leestijd: 4 minuten

Vergeet niet een van de mooiste wandelingen van je leven te maken

Als je voor oktober nog op Terschelling bent, loop dan de audiowandeling Het eiland vertelt van Anouk van Kolfschoten en Lola Bogaert bij het Duinmeertje van Hee. Je krijgt er via je smartphone een reis langs veertig jaar herinneringen aan Oerol te horen en als je ervoor openstaat ook een liefdevolle stomp aan emoties te verstouwen.

Tekst: Henk Bovekerk, Fotografie: Nichon Glerum

Lees meer

Bij het Duinmeertje van Hee vertelt een vrouw me dat ze tegen het einde, het bittere einde, nog met haar man over dat strandje liep. Het ging al bijna niet meer, maar hij hield er zo van, dat het gewoon nog moest. Zijn as strooide ze daar uit, vertelt de vrouw en ik sta daar eventjes te wenen op die plek.

Eerder hoorde ik verhalen over de onnatuurlijke natuur op Terschelling, hoorde ik over de Terschellingers die tijdens Oerol van het eiland vluchten, hoorde ik van makers en nieuwkomers hoe zij zich Oerol herinnerden, en over vriendinnen die elkaar tijdens het festival ontmoetten en dan ‘s nachts in het weiland pisten. Die verhalen verzamelden Anouk en Lola door de pandemie niet op Terschelling zelf.


Verhalen

“We hebben vorig jaar voor Oerol een callcenter gemaakt in Anouks appartement in Antwerpen, waar mensen ons konden bellen om herinneringen te delen”, legt Lola Bogaert uit. Mensen reageerden grif, want ze kregen ook iets heel moois terug: na het telefonisch diepte-interview werden ze een dag later teruggebeld en kregen ze een poëtische bewerking van hun eigen verhaal, hun herinneringen te horen, geschreven door Anouk en Lola.

“We richtten ons tijdens het gesprek zoveel mogelijk op de zintuiglijke details van een verhaal of herinnering. Zo probeerden we mensen te helpen beseffen waarom een herinnering nu precies zo mooi of belangrijk voor ze was, zodat mensen verder kwamen dan ‘het was leuk’. Het hielp ons ook de verhalen beter te hervertellen”, zegt Anouk.

COVID-19 was daarbij paradoxaal genoeg ook een vreemde vriend: “Doordat mensen ons belden, voelde het betrekkelijk anoniem en ik denk wel dat mensen daardoor makkelijker verhalen deelden.” Die methode hielp goed. “Sommige mensen moesten huilen als ze hun verhaal terughoorden. Ik denk dat het deels ook kwam door de volle aandacht die we hadden voor de momenten die mensen deelden. Ik denk dat mensen het weleens ontbrak aan die aandacht door de pandemie. Dan is het fijn om langer bij iets stil te staan en echt gehoord te worden.”

Door al die verhalen over Oerol te horen kreeg Anouk ook zelf feeling voor de plek. “Ja, ik heb me bij vlagen echt terug op het eiland gevoeld. Ik denk doordat mensen zo levendig Oerol ervaren en herinneren, voor veel mensen is het een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. ‘Hier komt het meisje in mij naar boven’, zei een vrouw, die verder een serieuze kantoorbaan heeft. Al die herinneringen aan plekken waar je geweest bent – de Vijfpoort, het strand, een wad – ik zat thuis maar had ook echt het gevoel terug op Terschelling te zijn, op Oerol. En hoewel je natuurlijk nooit volledig kunt zijn met een project over veertig jaar Oerol, zien we het als een mooie poging de essentie van veertig jaar Oerol eruit te pakken.”

Leren

Door het project doorgronden Anouk en Lola niet alleen de ziel der Oerol-gaande mensen, ze leerden ook het eiland zelf beter kennen. “We spraken wetenschappers en boswachters om verhalen en herinneringen over Terschelling zelf op te halen. Die hebben we ook in de wandeling verwerkt. Ik denk niet dat ik ooit zoveel nieuws heb geleerd tijdens een onderzoek”, zegt Lola.

Wat ze ook ondervonden, was hoe de verhalen onderling soms een samenhang aan gingen. “Uiteindelijk verbindt de liefde de verhalen, en die liefde kon soms op vreemde manieren inhaken of verbanden aangaan met andere verhalen. Als we dat merkten, zaten we voor onszelf op een goed spoor. Daar hebben we ook hard aan gewerkt met dramaturg Sara Vanderieck.”

De volgorde waarin je de route loopt is daarom ook echt belangrijk. Tegen het einde krijg je een prachtig verhaal te horen van een Oerol-bezoeker die de as van haar man op het strand uitstrooide op de plek waar hij zo intens gelukkig was, en het eindigt met een begin: de herinnering aan hoe twee net afgestudeerde theatermakers elkaar tien jaar geleden voor het eerst tijdens het festival ontdekten hoezeer ze elkaar waardeerden. Uit die ontmoeting is nu, met dank aan Oerol en de bezoekers en al hun verhalen, een fantastische wandeling voortgekomen, die ongetwijfeld nieuwe herinneringen oproept.

Mocht je die overigens hebben: het project loopt nog door. Anouk en Lola blijven aan het archief werken en blijven het uitbouwen. Leve Oerol, leve de liefde, gedenk als altijd te sterven en wees welkom bij het Duinmeertje van Hee.


Audiowandeling Het eiland vertelt begint op de parkeerplaats bij het Duinmeertje van Hee. Dit is een van de weinige projecten die dit jaar fysiek op het eiland te beleven is. Als het op de luisterlocaties te druk is, kom dan later terug. De wandeling is nog tot 30 september te lopen.

 Een tip van danser Jasper van Luijk om het imaginaire festivalbestaan draaglijk te houden

Leestijd: 2,5 minuut

Een tip van danser Jasper van Luijk om het imaginaire festivalbestaan draaglijk te houden

Al voor we geboren zijn en tot na onze dood worden wij gedragen door anderen. Tussendoor dragen wij ons lichaam, onze herinneringen, ons verdriet en de mensen om ons heen. Voor Jasper van Luijk van cross-disciplinair dansgezelschap SHIFFT uit Utrecht was ‘dragen’ het uitgangspunt voor Pounds Lighter. Als artists in residence ronden zij het project komende week af hier op Terschelling. Van Luijk vertelde ons over het project, en ook had hij een tip voor de mensen thuis: een oefening in dragen, om het lichaam wat rust te gunnen na vele uren op Het Imaginaire Eiland.

Tekst: Henk Bovekerk, Fotografie: Sjoerd Derine

Lees meer

Wat zijn jullie voor dansgezelschap?

“We geloven dat dans overal kan bestaan, van eiland tot parkeerplaats bij wijze van spreken, en dat dans mensen ook kan verrassen op onverwachte plekken. Daarmee willen wij in grote lijnen een imagoverandering van moderne dans te bewerkstelligen. Mensen vinden moderne dans vaak moeilijk, denken dat ze het niet begrijpen. Door ermee op te duiken op plekken waar mensen het niet verwachten, verhouden die mensen zich op een andere manier ertoe en komen ze er ook vaak achter dat het helemaal niet zo moeilijk is, maar dat dans eigenlijk heel makkelijk te begrijpen is. Iedereen heeft een lichaam en kan vanuit die gedachte naar andere lichamen kijken.”

Wat doen jullie nou qua art?

“We werken nu aan ons project Pounds Lighter. We onderzoeken mogelijke manieren waarop je elkaar kunt dragen. Dragen is iets wat we allemaal meemaken. Het eerste wat je overkomt als mens, nog voordat je wordt geboren, is dat je wordt gedragen, en het laatste wat gebeurt, nadat je bent gestorven, is dat iemand je meedraagt naar je laatste rustplaats. Tussendoor in je leven draag je mensen en wordt je gedragen. Vanuit dat thema zijn we gaan werken. Hoe draag je een lichaam? Hoe is het om gedragen te worden? Hoe is het om te dragen als je niet gedragen wil worden? Hoe is het om een ander te dwingen om jou te dragen? Alles rondom dat thema zijn we aan het uitpluizen, en natuurlijk ook de vraag: hoe draag je jezelf?”

Hoe kwam je uit bij het thema dragen?

“De helft of driekwart van het werk dat ik doe is partnerwerk. Ik vind lichamen in contact vaak veel interessanter dan een lichaam op zichzelf staand. Ik vind het heel interessant hoe je zonder woorden toch met een ander lichaam kunt praten en kan sturen. Vanuit die fascinaties ben ik een aantal thema’s gaan distilleren. Het eerste thema wat ik wilde pakken was gewicht. Gewicht kun je geven en nemen. En van daaruit kwam ik langzaam op dat thema ‘dragen’. Wat zijn nu eigenlijk de menselijke handelingen als het over dragen gaat? Ik denk dat het een thema is waar veel mensen zich goed toe kunnen verhouden, omdat je niet alleen een ander lichaam kunt dragen, maar je kunt ook jezelf dragen. Door je leven heen wordt je steeds zwaarder, lichamelijk en geestelijk. Je draagt steeds meer met je mee.”

Wat kom je doen op het eiland?

“Wij dachten eerst dat het festival niet door zou gaan, maar toen werden we toch nog gebeld door de programmeur van Oerol. Die zei: we willen toch dat de artiesten op een of andere manier betrokken zijn bij het festival, dus wat jullie kunnen komen doen, is je voorstelling afmaken of het eiland. Bij ons waren vijf repetitiedagen uitgevallen omdat een van mijn dansers COVID-19 had, dus we liepen al ontzettend achter, dus dat kwam goed uit. We hebben een zes- of zevental scènes te doen en werken op twee locaties, een duinkuil en een grasvlakte. Dat danst allebei natuurlijk heel anders, en we gaan onderzoeken hoe die verschillende locaties de uitwerking van het thema beïnvloeden.”

Als bezoekers van Het Imaginaire Eiland nou tussen de voorstellingen door wat oefeningen willen doen om het lichaam in balans te houden, heb je dan een tip hoe ze daar een oefening met dragen van kunnen maken?

“Het volgende kunnen de mensen thuis proberen, om elkaars gewicht te voelen. Ga met de ruggen tegen elkaar staan, voel eerst even het contact dat je rug maakt met de rug van je partner. Vanuit deze positie gaat een partner langzaam door zijn of haar knieën, terwijl hij of zij ook voorover buigt met een bolle rug. De andere partner houdt contact met die rug zodat diegene langzaam naar achter valt in een zwevend bruggetje. De voorovergebogen partner draagt dan het hele gewicht van de partner die ondersteboven op zijn rug zweeft.”

Bedankt Jasper!

“Graag gedaan.”


SHIFFT kom je niet tegen op Het Imaginaire Eiland. Ook het onderzoek dat SHIFFT doet op Terschelling is helaas niet toegankelijk voor publiek. De dagkrantredactie schreef dit artikel om je toch op de hoogte te houden van wat er allemaal op het eiland gebeurt. Wie weet maken ze in de toekomst deel uit van het programma van Oerol.

 Anne-Fay als muzikale gast bij Vurige Gesprekken

Vanavond bij Mara van Nes

Anne-Fay als muzikale gast bij Vurige Gesprekken

Zangeres Anne-Fay reisde de diaspora van haar familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana om muziek te maken over haar roots. Een fysieke en mentale reis die sterk beïnvloed is door de transatlantische slavenhandel. Anne-Fay is een gemixte vrouw met een witte huid en een zwarte moeder. Hoe verhoud je je tot de huidige maatschappij, culturele toe-eigening en het koloniale verleden van Nederland als je zwarte roots hebt maar ook wit privilege?

Anne-Fay is
vanavond om 20:00 uur te gast bij Mara van Nes. Tune in en bekijk hun optreden tijdens talkshow Vurige Gesprekken op Het Imaginaire Eiland.

Beeld: Nichon Glerum

Lees meer

Ingezonden door Michael Oudman

Haiku voor Oerol

“Een beetje Oerolloos” kwam Michael Oudman samen met zijn vrouw Jantine naar Terschelling, maar hij zegt dat er inmiddels geen ontkomen meer aan is: de Oerol-vibe gonst door de straten en dorpen alsof we ons in het kwastje aan het uiteinde van het staartje van deze vreselijke pandemie bevinden. Geïnspireerd door het eiland en de sfeer zette hij zich tot het schrijven van haiku’s, die hij ook nog eens naar de dagkrant stuurde. We plaatsen de meest toepasselijke en danken Michael vriendelijk en hartelijk voor de vruchten van zijn passie.


13-06-2021, West aan Zee


Hoge duin ontneemt

Wat ruisend na de top ligt

Bomen of golven

Tekst: Henk Bovekerk, Haiku: Michael Oudman, Beeld: Marleen Annema

 Haiku voor Oerol
 Jouw Oerol-herinnering in de Dagkrant!

Ingezonden door Tati

Jouw Oerol-herinnering in de Dagkrant!

Het uitgaanspubliek weet bijna niet meer hoe een club eruitziet. Stapje voor stapje keren we terug naar denderende decibels en draaiende DJ-tafels. De feestganger van de toekomst kreeg op Terschelling een voorproefje van zijn leven. Tati stuurde ons deze foto via Whatsapp en schreef erbij:

"Biennie enjoying a private DJ workshop by Jasmine Perez"

Lees meer

Wil jij jouw Oerol-herinnering ook in de dagkrant terugvinden? Dat kan! Stuur een SMS of Whatsappje met een foto, video of zelfs een spraakbericht naar 0620782040. Maak het zo gek, lief, leuk of ontroerend als je zelf wil.

Groetjes,
het Dagkrantteam

Lokroepjes

Lieve Stijn (12 jaar), je 10e Oerol maar nu zonder Oerol, dus Wrakkenmuseum ,Boekenboer en de schapen zien melken bij de Zeekraal. We halen leuke herinneringen op, dat wel, en waaien lekker uit. Opa en oma.

Wie heeft onze sleutel gevonden op West? De sleutel heeft een koperen ring met 70 erop geprint. Graag bellen of app naar 0625061646. Groetjes, Gerda en Margot

Hoi Oerol medewerkers, hierbij een lokroepje; fantastic four, ook al is er geen fysiek festival, wij maken er ook dit jaar weer een coronaproof feestje van!

Mogen verzoekjes voor Oerol 2022 ook? Derevo. Mijn lievelings.

Zaterdag 12 juni zit ik op de boot van 15.05 uur. Komt er een leuke dame die vraagt of ze aan mag schuiven aan de tafel. Mijn partner was net aan een andere tafel gaan zitten om voetbal te kijken, dus ja kom zitten. Na wat kletsen komen we er achter dat we beide van spelletjes houden en ja hoor daar komt de Skipbo op tafel even later ook nog een wijntje. Wat een fijne ontmoeting met mooie gesprekken en gezelligheid!

Zo voelt het toch als een beetje Oerol.

Nogmaals bedankt Henne en veel sterkte in Zweden aankomende week.

Groet Rita (en Joost) uit Amersfoort

B, J&O zijn al op Terschelling. Maar het wordt pas super als ook C, D en E hier zijn. Weet dat J naar jullie smacht!

Bep 60 jaar in Lies geworden en ze springt als een strandloper zo fier. Van harte namens Jeanine, Jacqueline, Claudia, Yvonne (Nijmegen).

Lieve Rene, weer samen op ons Oerol eiland, genieten van elkaar en de mooie gesprekken. Na 32 jaar leer ik nog steeds zoveel van je. Love you to the max! Elsie 😉

De Mariëlles 😇😇 zijn live op ‘t eiland.

In de nachtelijke uurtjes nu de kroegen dicht zijn, voelen zij toch dichtbij. Durf jij je geheim met hen te delen? 💫

Arinth, als scenografe je eerste live voorstelling bij Frascati in A'dam, je hebt mij het Oerol-gevoel gegeven! #blijemama

Lieve mam, wat mis ik Oerol met jou. Volgend jaar gelukkig al een hele week geboekt. Kijk er naar uit xx je hizzerse dochter

Hé Rocco! Van harte! Alweer 23 jaar geleden dat we op Oerol nautisch zijn ontmaagd! Tot dalijk bij de Vijfpoort! deine Möwe Robbe

Lieve Ing, volgend jaar toch écht graag weer live naar Oerol, in onze 6-persoons tent op een leuke frisse nieuwe camping 😉 Alvast boeken??? XXX Ellen

Bedankt diegene die mijn mobiel gisterenmiddag heeft gebracht bij de Walrus (in lichtblauw hoesje met katten) Ik was hem verloren op het Groene Strand.

Enigzins jong dansend in het zand, op zoek naar een heel klein beetje trammelant? Reageer in de lokroepjes.

Vandaag wisseldag in mijn hoofd: zwaai vandaag man Jan uit en ga vanmiddag kuitknuffelen met dochter. C.P. en vriendin P.

↑ Inhoudsopgave