DAGKRANT #3: HERUITVINDING

DAGKRANT #3: HERUITVINDING

ZONDAG 13 JUNI

Heruitvinding

Wat maakt reizen zo bijzonder? Natuurlijk, je gaat op reis voor het landschap, de mensen, het lekkere eten, het avontuur. Maar de reis maakt vooral dat je jezelf opnieuw een persoonlijkheid aanmeet. Je hoeft niet meer een in routines vastgeroeste, drukke en gehaaste, tien ballen in de lucht houdende persoon te zijn - waarmee wij absoluut niet willen insinueren dat je dat gewoonlijk bent, jij bent in ieder geval hartstikke leuk. Maar op reis ben je er gewoon. Los van de sleur, los van de uurlijkse moetjes en afspraken, los van de mensen die in je leven zijn die niet per se bijdragen aan het geluksgevoel, los van een bepaalde identiteit die je jezelf hebt aangemeten en die je hoog probeert te houden.

Reizen geeft een beetje lucht om opnieuw na te denken over de invulling van je leven. ‘Ik wil meer natuur om me heen’, ‘ik moet vaker oesters eten’, ‘wat een inspirerend gesprek met deze vreemdeling’, kan je denken in de nieuwe omgeving. Je bent meer ontspannen, je zet je beste beentje voor, je bent aantrekkelijk om aan te spreken. Je staat open voor een nieuwe ervaring en daarmee een nieuw inzicht dat je verder brengt. Reizen doet je, kortom, transformeren, jezelf opnieuw uitvinden.

En precies dat zoeken geeft zo’n fantastisch gevoel. Je bent nu denkbeeldig op Oerol, je bent op een imaginaire reis. Welkom. Laat de eilandkinderen en Gebied-B je opnieuw leren hoe je lekker kunt buitenspelen. Met de knap geproduceerde film van Kompagnie Kistemaker ga je op zoek naar de verborgen betekenis achter Honderd jaar eenzaamheid, het betoverende boek van Gabriel García Márquez. Maar je kunt ook je gehoor doen prikkelen met Radio Oerol, met iedere dag tussen 9:00 en 14:00 uur de mooiste gesprekken over theater, Terschelling en het leven, maar ook vol van muzikale ontdekkingen en hoorspelen. Zoek je mee?

Zondag 13 juni 2021

Programma vandaag

10:15-10:17

2 min

Vangst van de dag

Jennifer en Dean vertellen je in 2 minuten wat je niet mag missen op Het Imaginaire Eiland.

09:00-14:00

300 min

Radio Oerol met Gian van Grunsven

Word wakker op de golven van Radio Oerol! Beleef het Festival via gesprekken met artiesten, medewerkers en eilanders, dagelijks van 9.00-14.00 uur.

18:30-19:00

30 min

Oerol presenteert: A Life of Hiccups - PREMIERE

PREMIERE - Milda, een storyteller uit Litouwen, en Tobias, een dove storyteller uit Amsterdam, delen verhalen over het vinden van geluk, de momenten van eenzaamheid, de wereld die hen niet altijd begrijpt en het kiezen voor de passie.

20:00-20:30

30 min

Talks - De avond in met Jennifer en Dean

Jennifer Muntslag en Dean Bowen nemen je mee naar wat er rondom Oerol op Terschelling gebeurt, met livemuziek en unieke beelden/momenten die je normaal niet ziet.

21:00-22:20

80 min

Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) - Kompagnie Kistemaker

Karlijn Kistemaker begint aan de voltooiing van haar reis door het boek Honderd jaar eenzaamheid in een long take (in een shot opgenomen).

21:00-22:20

80 min

Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) (met audiodescriptie) - Kompagnie Kistemaker

21:00-22:20

80 min

Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) (met tolk NGT) - Kompagnie Kistemaker

doorlopend

MOMO presenteert: Froukje (muziekconcert)

RELEASE VIDEOCLIP #2 - Vier clips van de nieuwe belofte van de Nederlandse alternatieve pop, opgenomen op Terschelling.

09:00-10:00

60 min

Wakker worden op de golven van Radio Oerol

Open je zintuigen en tune in op Radio Oerol in de morgen: lekkere ochtendmuziek, momenten van meditatie en het dagelijkse ochtendverhaal om 09:45uur, vandaag van performer, storyteller en spoken word artiest Margo van der Linde.

10:00-11:00

60 min

Goedemorgen Oerol!

Gian praat met Nora Ramakers uit Het Atelier over haar zoektocht naar een diepere relatie met onze natuur: ecoseksualiteit. Goedemorgen, are you ready to find your E-spot?

11:00-12:00

60 min

Tussendoor luisteren we naar de ultieme eilandmuziek van Oerol makers en jouw lekkerste verzoeknummers!

12:00-12:30

30 min

Met andere oren

In ‘Blikveld’ onderzoekt de Friese podcastmaker Joran de Boer hoe (vergeten) taal ons anders naar het landschap doet kijken.

12:30-13:30

60 min

LUNCH Radio

Luister mee naar het vak, de kunst en de uitdagingen van Erika Zeegers, dit jaar op Oerol de coördinator van de tolken Nederlandse Gebarentaal.

13:30-14:00

30 min

De dag in

Een vooruitblik op de imaginaire festivalavond, natuurinspiratie van Bosbeweging en nog tijd voor dat ene verzoeknummer, en dan: de dag in op de echo van Radio Oerol!

Leestijd: 6 minuten

De literaire safari van theatermaker Karlijn Kistemaker komt ten einde

Met Missie Márquez ondernam Karlijn Kistemaker een 9 jaar durende, 12-delige ‘literaire safari’ naar het boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Haar oudoom Kees van den Broek vertaalde als eerste het boek naar het Nederlands, zij erfde de vertaalrechten, én ze vroeg zich af wat de verborgen betekenis is van al die in elkaar grijpende gebeurtenissen en verhalen. Met Missie Márquez op weg naar het einde (10, 11 & 12) sluit ze haar zoektocht af, in de vorm van een grandioze film van 80 minuten, die in een take is opgenomen. Het einde is ook een begin, het verhaal erachter vertellen we in drie zoektochten, te beginnen met...

Tekst: Jan van Tienen, Camera: Floris Verweij (Kompagnie Kistemaker)

Lees meer

De zoektocht naar vorm 

Missie Márquez op weg naar het einde (10, 11 & 12) is een geweldige technische en artistieke prestatie die grappig, oprecht, invoelend, weird en wonderlijk is. Een film van 80 minuten, in een take opgenomen, waarin Karlijn en haar medespelers van Kompagnie Kistemaker de kijker aan de hand van verhalen, spel, scenes, live-zang en praktische special effects meeneemt naar het einde van haar zoektocht. De dood van geliefde familieleden is ermee gemoeid, maar ook het winnen van de BNG theaterprijs. Alles zit erin, de lach, de traan, de hilariteit en de grote schoonheid, het is (in uitvergrote zin) echt gebeurd, en het is in ieder geval voor deze Dagkrant-redacteur even geleden dat hij zo iets wonderlijks heeft mogen zien/de meest overtuigende manier om de theaterervaring ook digitaal overeind te laten blijven. Doordat het in één take is opgenomen, voel je als kijker ook meteen iets van de spanning die je ook hebt bij een live-ervaring. Een fout en je ligt eruit. Hoe verliep de zoektocht naar die vorm precies?

Karlijn: “Ik was al drie jaar bezig met deze laatste drie delen van Missie Márquez. Het zou eerst theater worden in een bus, daarna een locatievoorstelling met en bij een bus, op de buslus op Terschelling. Dat kon door corona vorig jaar niet doorgaan, dus we stelden het een jaar uit. Maar in december 2020 voelde ik al aan dat een locatietheater-voorstelling er misschien weer niet in zou zitten. Toen ging ik nadenken over een manier om het verhaal alsnog zo goed mogelijk te vertellen. Chris Koopman kwam met de suggestie eens te praten met filmmaker Ivo van Aart, onder meer omdat hij heel goed is en voor nieuwe dingen openstaat. We zoomden met hem en legden het hem voor: ‘Ivo, we hebben een locatievoorstelling van 3,5 uur, die we niet kunnen spelen. Wat moeten we doen om hier de ultieme combinatie van theater en film van te maken?’ Die arme man kwam er koud ingerold en moest toen honderden pagina’s script, ideeën en oude voorstellingen van het absurde project dat Missie Márquez is bekijken, maar tijdens de tweede zoom-meeting legde hij het heel simpel voor: ‘Misschien moeten we een long take-film maken.’ We zeiden samen lachend dat dit natuurlijk onmogelijk was en dat we het daarom wilden doen. Het gaf ons meteen super veel energie, plezier en drive.”

En dus gingen ze aan de slag, met hun... 

Zoektocht naar de uitvoerbaarheid 

“Om een film in een take te maken ga je hetzelfde proces door als dat je voor een première repeteert. Je hebt zeven weken de tijd om voor te bereiden, en als je het voor publiek speelt moet het staan en goed gaan. Zo bereiden we ons dus ook voor op de long take. Missie Márquez is een literaire safari door het boek, en op locatie in Arnhem maakten we in een oude melkfabriek een heel decor, waar we tijdens de film doorheen reizen. Uiteindelijk hebben we 8 takes langs 15 sets geschoten, verdeeld over twee dagen.” 

Ook naar eigen verrassing was de laatste take van die acht niet degene die nu op Het Imaginaire Eiland te zien is.

“Wonderlijk genoeg was de zesde take de beste. Bij de laatste take waren te moe. De muziek die je in de film hoort is live, en als je de hele dag staat te zingen worden de stembanden moe. En bij zo’n long take is het gewoon zo dat als een iemand vals inzet, je meteen klaar bent. O boy, als ik er op terugkijk, en bedenk wat er mis had kunnen gaan, vind ik het alsnog amper te geloven dat het er is. Niet dat er niets misging.  

We hadden de tweede draaidag alleen maar storm. Bij een take was de accu van de scootmobiel van tante Conny leeg. Toen is actrice Sophie uit die scootmobiel opgestaan en maar gewoon gaan lopen. De auto reed een keer te ver door de wand heen. Sophie kon er niet meer uit. Een keer startte de muziek niet in, en stonden we in het luchtledige te zingen. Bij een heel goede take was er een technische storing. Dan hoorde je regisseur Ivo zacht, maar heel beslist zeggen: ‘Ennn we zijn gestopt.’ Maar het is gelukt. We hebben een geweldig team en we hebben het geklaard.”

En zo kwam Karlijn dan uit bij het einde van het einde, wat leidde tot:
 

De zoektocht naar zingeving en het vervolg

“Ik zal Missie Márquez heel erg missen, het heeft me gevormd als maker. Ik heb een unieke kans gehad om heel erg lang een stijl uit te zoeken en een eigenheid te ontwikkelen, met bijzondere mensen die zich enorm gecommitteerd hebben aan dit project. Dat zal ik missen. Al die personages, al die muziek. Tegelijkertijd, twaalf delen, negen jaar lang. Het is ook wel mooi geweest. Toen we negen jaar geleden begonnen zei iedereen: ‘Ja haha, 12 delen, het zal wel, de groetjes’. Toch hebben we precies dat gedaan.”

Maar een reis is geen reis zonder averij en nieuwe inzichten. “Ik ben al heel lang bezig met een boek uit 1967, en ook al zitten er veel thema’s en prachtige verhalen in, het is ook wel weer eens tijd voor iets nieuws. 

Waar ik me nu druk over maak is de vraag hoe ik me zonder dat boek ga uitdrukken, hoe ik iets anders ga vertellen. Ik gebruikte jarenlang de taal van Honderd jaar eenzaamheid als basis, als kapstok, nu moet ik op zoek naar mijn eigen taal. Wat ga ik dan nu vertellen, wat voor verhalen heb ik voor deze tijd, en met welke woorden ga ik die vertellen?”

“Die nieuwe zoektocht gaat denk ik ook tot uitdrukking komen in mijn volgende project. De oorsprong is weer een persoonlijk verhaal, maar wel een waarin ik niet meer de hoofdpersoon wil zijn, niet de grootste stem meer wil hebben. Ik ga de krachten van interculturele liefdes onderzoeken en daar verhalen over verzamelen. Mijn moeder had een relatie met een Senegalese man. Die zou bij haar in Assen komen wonen, maar een week voor hij kwam is hij overleden  Ik vind dat er veel vooroordelen en aannames zijn over zulke relaties. Met een nieuw team wil kijken naar wat er waardevol is aan deze stemmen en verhalen. Naar hoe liefde verschillen overbrugt.”

Tot dat nieuwe verhaal vorm heeft gekregen moet Missie Márquez op weg naar het einde (10, 11 & 12) nog de wereld in worden geholpen en hopelijk door zoveel mogelijk mensen gezien.

“Ik hoop heel erg dat mensen de film gaan kijken en ervan genieten. Ik wil het zoveel mogelijk uitdragen. Ik ben heel trots op dat we dit hebben gedaan. Het levenswerk is voltooid. Ik ben benieuwd wat de mensen ervan vinden. Zegt het voort.”


Missie Márquez op weg naar het einde (10, 11 & 12) is op 13 en 14 juni om 21:00 uur en op 19 juni om 19:25 uur te bekijken op Het Imaginaire Eiland. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Leestijd: 3 minuten

Radio Oerol streelt je trommelvliezen met die echte, onvervalste Oerol-vibe

We spraken presentatrice Gian van Grunsven over het edele vak van het radiomaken, over het beroeren van trommelvliezen met intieme vocale en muzikale vibes en over de mogelijkheden voor u, de lieve luisteraar thuis, om zelf actief aan de show deel te nemen. “Ook wanneer je in de stad bent en Radio Oerol luistert, zul je het onkruid tussen de tegels of dat ene plantje op het balkon met andere ogen aanschouwen, en er een stukje Oerol-gevoel uit halen.”

Tekst: Henk Bovekerk, Fotografie: Nichon Glerum

Lees meer
 Radio Oerol streelt je trommelvliezen met die echte, onvervalste Oerol-vibe

Op een veld achter een niet nader te noemen doch zeer gezellig etablissement, in een plastic tent die qua vorm direct aan een huifkar doet denken, wordt dagelijks tussen negen uur ’s morgens en twee uur ’s middags een wel heel bijzonder programmaonderdeel opgenomen. Gezeten aan een tafel waarover een rood-wit geblokt zeil is gedrapeerd, met daarop een vijftal microfoons op kleine standaarden en een ordentelijke wirwar aan kabels, onderhoudt de vrouw met misschien wel de mooiste stem van het eiland zich dagelijks met kunstenaars, Oerol-medewerkers en met jou, de Oerol-ganger thuis.

Pal na de eerste uitzending, nog voorafgaande aan het proosten op een geslaagde uitzending met glaasjes mousserende Italiaanse wijn van meer dan aanvaardbare kwaliteit, streek jouw dagkrantreporter neer in het gras naast het epicentrum van Oerols radiokanaal, om enkele vragen te stellen aan de stem van het eiland: presentatrice een programmeur Gian van Grunsven.

Opgelucht, voelt ze zich. “Ik heb ook de redactie gedaan en de samenstelling. Je bent de hele tijd met allerlei lijntjes bezig en allemaal mensen, ideeën en itempjes, en het is gewoon héél prettig om het even achter elkaar gedaan te hebben en te horen. Dan weet je wat de flow is en dan weet je wat je ongeveer morgen anders wil doen. Daar ga ik me vanmiddag verder op bezinnen.”

Live-artiesten in de show, daar gaat haar radiobloed sneller van circuleren. Zo kwam zaterdagochtend de Twentse muzikant en cabaretier André Manuel spontaan even aanwaaien. Ben jij artiest en nu op het eiland? Meld je dan even, want je mag live komen spelen in de uitzending. Behalve livemuziek en gesprekken zendt Radio Oerol ook vooraf opgenomen items uit. Maar het zijn toch vooral de livemomenten met de makers die nu op Oerol zijn, die zorgen voor het echte, onvervalste Oerol-gevoel.

Van Grunsven werkte jarenlang bij lokale radiozenders, maakte diverse podcasts en verzorgde een radioprogramma bij theater Frascati in Amsterdam. Al zo’n tien jaar lang werkt ze af en aan als gespreksleider bij talkshows op het festival.

“Wat ik er leuk aan vind om hier radio te maken, is dat het gesprek dat ik met mensen heb snel intiem wordt. Alsof je thuis aan de keukentafel met iemand zit te praten. Dat zorgt voor ontspanning, diepgang en een prettige informele dynamiek.” Ze vind het bovendien een mooi idee dat je als radiopresentator, heel intiem, bij de luisteraar via de oren tot de ziel binnentreedt. “Al is het natuurlijk ook maar hopen dat aan de andere kant van de lijn iemand zit te luisteren.” Ze zou graag meer interactie hebben met jou, de luisteraar, tijdens dit imaginaire festival. “Ik hoop dat mensen zich vrij voelen om tijdens het luisteren een vraag te sms’en of te bellen met de studio.” Dat kan via het nummer 06 5884 9253.

Radio Oerol is er onder Van Grunsvens leiding op gericht om de natuur op het eiland in uw verbeelding gestalte te geven, of je nou luistert in de huiskamer tijdens het ontbijt, in de slaapkamer bij het vouwen van de was, in de auto op weg naar je werk of elders. Via radio.oerol.nl zijn de uitzendingen waar je ook bent live te volgen. “Ons programma focust zich op het openen van de zintuigen, en op het overbrengen van de ervaring van het eiland en het festival. Wat doet dit eiland met makers? En wat zegt dat over iemands makersschap? We hebben allerlei zintuiglijke programmaonderdelen, zoals de ochtendmeditatie en stiltemomentjes tussendoor. En de podcasts die we hebben geprogrammeerd gaan veelal over het met andere ogen kijken naar de natuur. Ook als je nu in de stad bent en luistert, zul je het onkruid tussen de tegels of dat ene plantje op het balkon met andere ogen aanschouwen, en er een stukje Oerol-gevoel uit halen.”

Omdat radio enkel met audio werkt, wordt je verbeelding des te meer geprikkeld, aldus Van Grunsven. “Doordat radio alleen via het gehoor binnenkomt, is er heel veel ruimte over om je eigen fantasie, associaties en herinneringen te laten werken. Dat maakt radio een doeltreffend medium om het Oerol-gevoel over te brengen.”


Radio Oerol is dagelijks tussen 9:00 - 14:00 uur te beluisteren via radio.oerol.nl. Wil je een nummer aanvragen, vragen stellen of live in de uitzending een verhaal vertellen? Dan kun je sms’en naar 06 5884 9253.

 Word lid van de Partij voor Hoofdzakelijk Buitenspelen

Leestijd: 5 minuten

Word lid van de Partij voor Hoofdzakelijk Buitenspelen

We willen naar buiten, ook naast het scherm weer leven! Maar: hoe? En met welke blik? Hoe zorg je ervoor dat je ook op je al duizend keer gewandelde rondje weer iets nieuws ontdekt? 300 kinderen op Terschelling onderzochten met de Partij voor Hoofdzakelijk Buitenspelen - een artistieke interventie van Gebied-B in opdracht van Oerol - hoe ze dat konden doen. Sara Scholten van Gebied-B vertelt wat haar ontroert en geeft tips over hoe ook de niet-kinderen onder ons volwaardig lid kunnen worden van de Partij voor Hoofdzakelijk Buitenspelen. Dat gaat als volgt:

Tekst: Jan van Tienen, Beeld: Antsje van der Zee

Lees meer

1. Kijk waar noodzaak zit

“Toen Karlijn Benthem, Anouk Rutte, Tamar Lagas en ik in maart begonnen met dit onderzoek zijn we ons eerst gaan verdiepen in de kinderen van Terschelling en spraken we met de interne cultuurcoördinatoren van de basisscholen van het eiland. We hebben onderzocht wat er speelt en er kwam een aantal dingen naar voren. De kinderen en leerkrachten wilden graag naar buiten. Ze wilden uit het hoofd, uit het scherm, het plezier van buitenzijn ervaren. Door de coronacrisis zijn we allemaal geïsoleerd geraakt en in de winter was dat al helemaal het geval. Alle uitstapjes naar bijvoorbeeld musea,voorstellingen en andere spontane ontmoetingen vallen weg, dus je komt minder uit je eigen bubbel.”

“We besloten de Partij voor Hoofdzakelijk Buitenspelen op te richten, waarmee we een oproep doen om bewust met je eigen hoofd naar buiten te gaan en daar te spelen. Daarvoor maakten we een artistieke interventie, om te helpen op zoek te gaan naar het verstopte perspectief in jezelf, om de andere kanten van dingen te bekijken, de eerste gedachte die je over iets hebt om te buigen.”


2. Maak het belangrijk

Het oprichten van de partij begon bij de leerkrachten. Zij werden allemaal partijleider van de PVHB. Ze kregen een button, partijgedachte-speech en stickers voor alle leerlingen in de vorm van een partij-pakket. Ook kreeg elke leerling een tasje, die ze zelf konden vormgeven. Met het idee dat ze later met die zelf ontworpen partij-rugzak naar buiten konden, op zoek naar verstopt perspectief. Vervolgens hebben we de middelen in handen gegeven om het anders te denken te stimuleren.”

“Een van die middelen was een meditatie in de vorm van een auditieve wandeling door je eigen hoofd. Ook gaven we ze gesprekskaartjes, en hielpen we ze met het bewust vullen van hun eigen rugzak. We deden aan yoga en hielden een onderzoeksmiddag in de natuur. We hebben kinderen in contact gebracht met kunstenaars. Zij maakten van de gevonden nieuwe perspectieven van de kinderen een artistieke vertaling.”

“Zo werd er het ‘waardeloze museum’, gemaakt waarin we ons afvroegen wat troep nou eigenlijk is en of dat niet waardevol kan zijn. Alles wat troep is, werd bevraagd: wat zou het waarde kunnen geven? Kinderen maakten kleine kunstwerken van konijnenwol en glas. Te gek, troep verzamelen, en Tim Verbeek heeft het dan ook met ze opgeruimd. In een dag een museum opbouwen en weer opruimen.”

“We hebben het ‘ongehoorde orkest’ gemaakt. Dat heeft Tamar Lagas gemaakt. Met geluiden die je nooit op die plek zou horen. De andere kant belichten. Zo deden de kinderenhun ogen dicht en luisterden: ‘wat hoor je in jezelf, om je heen?’ En vooral: wat hoor je niet?”

“Dat is wat we altijd doen met Gebied B. We maken dingen waar niemand op zit te wachten tot het er is. We geloven erin dat je, hoe meer je de andere kant van iets kunt zien, hoe meer je je verbeeldingskracht traint, hoe rijker je je leven kunt vormgeven. Daar kunnen we allemaal iets van leren.”

3. Observeer en laat je raken

“Een ontroerend moment vond ik toen Alie Popkema, een van de kunstenaars, zaken als licht en schaduw met de kinderen besprak. De vraag werd gesteld: ‘Wat zou meer in het donker mogen, wat meer in het licht?’. Een kind zei: ‘Woede mag meer in het donker, mijn vrienden meer in het licht.’ Dan ben ik zo blij dat iets zo tot de verbeelding spreekt. Diezelfde jongen zei: ‘Soms heb ik een donker hoofd, en ik wil daar wel eens wat licht op schijnen, om te zien wat daar zit.’”

Kunstenaar Gerbrand Bos maakte een route door de tuin van juf Simone. Dat was een “geluk bij een ongeluk, een verstopt perspectief in zichzelf. De oorspronkelijke locatie kon niet doorgaan, dus Juf Simone zei: ‘het mag wel bij mij in de tuin.’ Wie gaat er nou in de tuin van de juf op onderzoek uit? Het was ook een cadeau voor kunstenaar Gerbrand, die heeft met de schoonmoeder van juf Simone in de tuin staan harken.”

4. Zegt het voort

“Dat de Partij ook buiten Terschelling weerklank vindt bewijst de aandacht die spelen de afgelopen tijd krijgt. Zoals het artikel ‘Morgen beginnen we opnieuw, over het plezier van spelen’, door Arnon Grunberg voor de Volkskrant. We hopen de Partij ook verder uit te rollen en volgend jaar verder te onderzoeken met elkaar.”


Wil je je ook aanmelden? Of meer informatie over de Partij voor Hoofdzakelijk Buitenspelen? Mail dan naar: sara@gebied-b.nl

 Gino Cochise als muzikale gast bij De Avond In

Vanavond bij Jennifer en Dean

Gino Cochise als muzikale gast bij De Avond In

Gino Cochise is een Amsterdamse artiest. Naar eigen zeggen 'geboren uit een kokosnoot' (1990) preekt hij het concept van bewegen in het belang van de gezondheid van deze planeet. Hij verwacht binnenkort zijn eerste officiële muziek uit te brengen en het gospel te verspreiden van wat hij Djago Music noemt. Gino is ervan overtuigd dat muziek alleen gebruikt moet worden bij meditatie, als medicijn. Je kunt de producer en multi-instrumentalist kennen van Pink Oculus, Anne-Fay en andere formaties.

Gino Cochise en Julya Lo'ko zijn vanavond om 20:00 uur te gast bij Jennifer en Dean. Tune in en bekijk hun optreden tijdens talkshow De Avond In op Het Imaginaire Eiland.

Beeld: Nichon Glerum

Leestijd: 1 minuut

Een juttertje met…

Sini van café-restaurant Het Witte Huuske op Midsland

Om de sfeer op het eiland te proeven en de tongen los te maken drinken we met mensen op het eiland een vliegensvlug juttertje. Met Sini van ‘t Witte Huuske hadden we ons eigen juttertje sneller op dan zij zelf en kregen we van haar collega ook nog een Syltsje te drinken.

Tekst: Jan van Tienen & Henk Bovekerk

Lees meer
 Een juttertje met…


“Ik vind het niet zo erg dat er nu minder mensen zijn”, aldus Sini. “De mensen zijn er wel, maar het is relaxter. Normaal is het met Oerol altijd haasten rennen vliegen, de mensen moeten van voorstelling naar voorstelling, dus het eten moet altijd snel op tafel en dan weer door. Ik mis wel het straattheater en de muziek. Een stukje sfeer. En ik vind het sneu voor de artiesten, voor de vrijwilligers en de medewerkers, dat ze nu niet live naar optredens kunnen, dat hun voorstellingen niet worden gezien. Wat ik minder mis is de drukte op het fietspad, drie man breed die niet aan de kant gaan zie je nu niet. En we missen Joop natuurlijk. Joop was Oerol. Joop ís Oerol. Ik denk dat er veel over hem gesproken wordt nu. De vaste Oerol-bezoekers die ieder jaar komen zijn er nu toch ook, al kunnen ze geen voorstellingen bezoeken. Ze zeggen: we balen, maar we genieten wél van het eiland.”

Het is zoals het is.


 Hé, ben jij niet...

Ellen en Ingrid uit Utrecht

Hé, ben jij niet...

Op Terschelling spot je vogels, Oerol-bezoekers die toch de boot hebben gepakt en af en toe zie je een artiest op het strand lopen of een koffietje drinken. Hou je camera in de aanslag, verzamel je moed en vergeet die anderhalve meter niet!

Deze foto is van Ellen en Ingrid uit Utrecht. Ze schreven:
"Vorig jaar (2020) met Oerol... Tóch nog een live ontmoeting met Jeangu Macrooy in de wacht gesleept! Wat een fijne Oerol-ervaring tijdens Het Imaginaire Eiland."

Wil je ook weten hoe Jeangu klinkt? Luister hieronder naar zijn nummer Step Into The Water.

Lees meer

Wil jij jouw Oerol-herinnering ook in de dagkrant terugvinden? Dat kan! Stuur een SMS of Whatsappje met een foto, video of zelfs een spraakbericht naar 0620782040. Maak het zo gek, lief, leuk of ontroerend als je zelf wil.


Groetjes,
het dagkrantteam

Lokroepjes

Hé jij, met je opvallende oranje sportschoenen, waar loop je heen? Misschien passeren we elkaar nog een keer zoals op Midsland!👟👀

Hey Gerwin, ik wil je Night Nurse wel zijn.🩺
Liefs, Special Lady

Prachtige man, onze jaarlijkse Oerolselfie loopt dit jaar toch geen gevaar? Ik ga net zolang naar je op zoek tot ik je heb gevonden! Klik🌈

Verlangen

Veert mijn voeten

En trilt me nog na

Het eiland omarmt me met mooie gedachten waarbij ook sta

Als altijd voor Ria
Jeroen

Lieve moeders, net als vorig jaar weer gewoon op Terschelling en dat voor het vierde jaar! Dit houden we tot en met rollator vol! Hou van je, je dochter Ruth

De Oerolmeisjes zijn geland op Oerol 2021. Peturaa, Ellie en Mar live Oerol to the max!

Auke! Al 40 jaar Oerol - fan en vandaag 70!🎉 Viert feest op Het Imaginaire Eiland én op Skylge.

M, S, J & I,

Oerol 2🦠21

Omoes - Netasof - Ik volg…

- X - M

Vorig jaar 7 blije vriendinnen, dit jaar nog steeds 7 blije vriendinnen waarvan nu 2 super lieve mama's. Zo snel kan het gaan!

RIB zoekt A en M uit Lies

Man met een blouse waar ik een compliment over gaf, ik zoek jou. Laat je jouw nummer achter met een lokroep? Liefs van de blauwe kijkers

Mooie Zeemeerman, wil jij met mij maandag de zon zien zakken in de zee vanuit een duinpannetje? X 🧚‍♀️ Boselfje

Lieve Lilibeth, wij zijn supergoed in imaginair dansen, sjansen, lachen en praten. Op een mooi Oerol weekend! M417

Ik haal de imaginaire teek van mijn broek en wacht nog even staand in de zon bij de ingang van de voorstelling

Lieve Felix, Willem en George, waar zullen we afspreken voor ons dansfeestje? Wij zitten al op een eiland. We missen jullie. De meiden uit Ooij

Lieve Oerolmeiden uit Apeldoorn, zullen we vandaag elkaar ergens op dit prachtige Terschelling/Oeroleiland ontmoeten. Proosten en lachen samen met een lekkere borrel. Liefs Ansje, Mir, Es, Aaf, Eef, Siets

Een vloedlijntje snuiven

Verslaafd aan de zee

Wat doe je er tegen

Ik zit er niet mee.


Mariska

Hallo hoopvolle Kreeft,
Good vibes meets good vibes?
Vrolijke Tweeling

Sorry Frans, ik weet wel dat je Alex heet
xxx

↑ Inhoudsopgave